În 2020, 84% din populația UE cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani avea cel puțin un nivel de învățământ secundar superior, potrivit EUROSTAT. Aceasta reprezintă o creștere de 7 puncte procentuale față de 2002 (77%).

Cele 3 regiuni care au înregistrat cea mai mare pondere a tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani cu cel puțin un nivel de învățământ secundar superior erau toate grecești: Tesalia și Ipeiros (ambele 99%), urmate îndeaproape de Dytiki Makedonia (98%).

Cea mai mare pondere a femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 24 de ani cu cel puțin un nivel de învățământ secundar superior au fost înregistrate în Tesalia în Grecia (100%), Jadranska Hrvatska în Croația și Ipeiros în Grecia (ambele 99%). Între timp, cele mai mari ponderi de bărbați s-au înregistrat în 3 regiuni grecești: Dytiki Makedonia și Ipeiros (ambele 99%) și Tesalia (98%).

În schimb, cele mai scăzute niveluri de studii superioare au fost înregistrate în Ciudad Autónoma de Ceuta din Spania (50%), Região Autónoma dos Açores (62%) și Illes Balears în Spania (65%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.