Home POLIȚIE APROAPE 10.000 DE AMENZI AU FOST DATE ÎN WEEKEND PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE ÎMPOTRIVA COVID ÎN ÎNTREAGA ȚARĂ: VALOAREA SANCȚIUNILOR ESTE DE 1,5 MILIOANE DE LEI

APROAPE 10.000 DE AMENZI AU FOST DATE ÎN WEEKEND PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE ÎMPOTRIVA COVID ÎN ÎNTREAGA ȚARĂ: VALOAREA SANCȚIUNILOR ESTE DE 1,5 MILIOANE DE LEI

0
APROAPE 10.000 DE AMENZI AU FOST DATE ÎN WEEKEND  PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE PROTECȚIE ÎMPOTRIVA COVID ÎN ÎNTREAGA ȚARĂ: VALOAREA SANCȚIUNILOR ESTE DE 1,5 MILIOANE DE LEI

Reprezentanții MAI au organizat 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19 au fost constatate, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații. 

Polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară. Acțiuni similare sunt anunțate și pentru perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here