ANCOM a finalizat recent ce-a de-a treia campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobila pe teritoriul României, în urma căreia un singur operator de servicii de telefonie mobila a fost sancționat pentru neîndeplinirea obligațiilor de acoperire de 98% din populația României.

PUB

Campania de măsurare a acoperirii naționale cu servicii de voce mobila s-a desfășurat în perioada august – decembrie 2020, acoperirea cu semnal a localităților fiind măsurată prin parcurgerea drumurilor accesibile, a bulevardelor și străzilor principale si secundare.

Am finalizat o nouă campanie de verificare a acoperirii cu semnal de voce mobilă, care a avut rezultate îmbucuratoare: acoperirea cu servicii de telefonie mobilă la nivelul populației a crescut semnificativ. În ciuda contextului dificil care a marcat acest an, pe fondul intensificării utilizarii serviciilor de comunicații electronice, operatorii au investit masiv în rețele, iar rezultatele sunt evidente. Creșterea acoperirii se poate vedea și în platforma aisemnal.ro, care a fost actualizată cu noile masurători și permite acum și vizualizarea evoluției de la un an la altul. Totodată, utilizatorii aisemnal.ro pot consulta și acoperirea cumulată cu servicii mobile într-o anumita zona a țării sau chiar la nivelul întregii țări.

Cristin Popa, directorul executin ANCOM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.