Home POLITIC ANCA DRAGU: PROIECTUL PRIVIND TRANSFERUL TERENULUI DE LA ROMEXPO AR PUTEA SĂ FIE VOTAT DE PLEN PE 22 IUNIE

ANCA DRAGU: PROIECTUL PRIVIND TRANSFERUL TERENULUI DE LA ROMEXPO AR PUTEA SĂ FIE VOTAT DE PLEN PE 22 IUNIE

0
ANCA DRAGU: PROIECTUL PRIVIND TRANSFERUL TERENULUI DE LA ROMEXPO AR PUTEA SĂ FIE VOTAT DE PLEN PE 22 IUNIE

Biroul permanent al Senatului a decis în ședința de astăzi, ca raportul Comisiilor juridică şi economică, în urma reexaminării solicitate de preşedintele Klaus Iohannis privind proiectul de lege prin care se propune transferul terenurilor de la Romexpo cu titlu gratuit către Camera de Comerţ, să fie depus până pe 17 iunie, cu posibilitatea ca pe 22 iunie să intre în plen, a declarat președinta Senatului, Anca Dragu.

Ea a spus că ar fi fost “un precedent extrem de periculos” o eventuală desesizare a Comisiei economice pentru acest proiect, care este susţinut de partidul național liberal şi împotriva căruia s-au arătat parlamentarii USR.

Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva la Senat. Comisia economică este comisia principală pe acest subiect. Uitându-ne şi la motivele de reexaminare, preşedintele cere mai multă responsabilitate când e vorba de administrarea banului public. Şi trebuie să spunem foarte clar: eu nu văd ce senator poate vota pentru a face un cadou de 300 – 400 milioane de euro din activele statului către o firmă privată. Înţelegem nevoia de dezvoltare, dar nu putem vorbi de transfer cu titlu gratuit. (…) Nu putem fi de acord cu aşa ceva

Anca Dragu, Președintele Senatului

Aceasta a anunțat că parlamentarii USR nu vor vota acest proiect de lege.

PNL a adus în discuţie aspectele legate de dezvoltarea economică. N-avem nimic împotrivă, sigur că da. Trebuie să dezvoltăm, trebuie să cooperăm alături de mediul privat, dar nu putem face transfer cu titlu gratuit. De altfel, tocmai pentru că este o situaţie anormală, este o investigaţie din partea Consiliului Concurenţi pe acest subiect. Şi este foarte posibil să vedem decizii care să ceară chiar anularea legii.

Anca Dragu, Președintele Senatului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here