Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS au anunțat în această dimineață o susținere totală pentru ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și lupta sa pentru transparentizarea și reformarea sistemului public de sănătate.

PUB

De asemenea, alianța a anunțat că susține demersul început de Vlad Voiculescu privind anchetarea centrelor de vaccinare care au circuit închis, aceștia solicită prim-ministrului Florin Cîțu să să desecretizeze minuta ședinței de guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înființarea centrelor speciale de vaccinare.

Birourile Naționale Reunite ale USR și PLUS susțin fără rezerve orice investigație menită să lămurească felul în care informațiile ajung la români. Cerem Corpului de Control al prim-ministrului să publice imediat raportul care a stat la baza plângerii penale anunțate astăzi. În acest context, susținem Ministerul Sănătății în demersul de verificare a eventualelor nereguli în procesul de vaccinare, orice posibile încălcări ale cadrului legal privind vaccinarea, urmând să fie sesizate organelor competente și aduse la cunoștința publicului. Birourile Naționale USR PLUS susțin demararea unei anchete de către Corpul de Control al Ministrului Sănătății privind existența centrelor „închise” de vaccinare, procedurile, accesul la ele și modul în care au respectat cadrul legal. De asemenea, pentru o corectă informare a publicului, Alianța USR PLUS solicită premierului Florin Cîțu să desecretizeze minuta ședinței de guvern în care a fost adoptată hotărârea privind înființarea centrelor speciale de vaccinare, devenite la momentul publicării datelor mai numeroase chiar decât toate centrele aflate la dispoziția populației.

Comunicat USR-PLUS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.