Odiseea legii care impune obligativitatea certificatului digital la locul de muncă pare mai aproape de finalizare. După respingerea proiectului de lege în Senat și programarea la dezbateri și vor în Camera Deputaților, legea a rămas blocată la comisiile de specialitate, care nu au emis nici până acum avizele fără de care nu poate fi luată în discuție în plen. Controversele stârnite de proiect au fost foarte mari și au pornit în general de la modul în care se pot plăti testele pentru persoanele nevaccinate. Premierul de la acea dată, Florin Cîțu, a respins ferm orice posibilitate ca statul să achite testele celor nevaccinați, în timp ce opoziția susținea că acestea ar trebui suportate de la buget măcar pentru o perioada de grație, după promulgarea legii.

Dacă legea inițiată de liberali este în momentul de față blocată pe circuitul parlamentar, ministrul Sănpătății anunță astăzi că un alt proiect este în lucru și ar putea fi votat până la finalul anului. potrivit lui Alexandru Rafila, este vorba despre un proiect de alege mai permisiv și cu mai puține prevederi controversate.

În scurt timp va fi înaintat Parlamentului. Avem deja un draft, la care lucrează colegi de la INSP şi din Parlament, şi încercăm să venim în Parlament cu un proiect care să necesite mai puţine ajustări decât cel iniţial, care era limitat din punctul de vedere al accesibilităţii.

Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.