Ministrul desemnat al Agriculturii a spus în Comisia de specialitate de la Parlament că România are un potențial uriaș în domeniu, dar trebuie să își joace inteligent șansele pentru a exploata la maxim resursele de care dispune. Fost președinte al Comisiei pentru Agricultură, Chesnoiu atrage atenția asupra acordurilor europene la care România este parte și care ar putea fi influențate de țări care au interese în domeniul agricol.

Dincolo de strategia de cooperare la nivel european, Adrian Chesnoiu consideră că România trebuie să treacă la procesarea industrială a produselor pe care le produce țara noastră și să exporte mărfuri cu valoare adăugată în loc de materii prime.

Trebuie să fim foarte atenți, pentru că fermierul român este performant și unele condiționalități, pe care România deja le respectă, dar agricultura românească este o amenințare pentru alte state, cu o agricultură mai avansată ca timp. Avem aceste ambiții de mediu, acest Green Deal care se discută și care are anumite elemente pe care dacă nu vom ști să le exploatăm, atunci vom fi vulnerabili. Interesele statului român trebuie să primeze!

ADRIAN CHESNOIU – candidat la funcția de Ministru al Agriculturii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.