Home SPORT ATLETISM A FUGIT DE MATEMATICĂ ȘI A AJUNS VICECAMPION LA SPRINT!

A FUGIT DE MATEMATICĂ ȘI A AJUNS VICECAMPION LA SPRINT!

0
A FUGIT DE MATEMATICĂ ȘI A AJUNS VICECAMPION LA SPRINT!

Valentin Tănase, unul dintre cei mai promițători sprinteri din România, concurează în 4 probe din atletism și are rezultate la toate. De multe ori, la concursuri, tânărul este pus într-o situație dificilă și nu știe ce să aleagă! Proba de 200 de metri este în același timp cu săritura în lungime.

 Valentin Tănase are 24 de ani, este al doilea în țară în probele de 100 și 200 de metri și s-a apucat de atletism la 14 ani ca să scape de orele de matematică!

 „Am fost o grupă de 12 copii și după 5 luni am rămas doar eu, ceilalți nu au fost la fel de motivați și conștiincioși ca mine” – Valentin Tănase, multiplu vicecampion național în probele de 100 și 200 metri. 

Cu sinceritate, Valentin recunoaște că dacă nu se ținea de atletism, nu ar fi ajuns bine.

„Atletismul m-a educat, m-a dus pe drumul cel bun. Dacă nu era acest sport sigur ajungeam rău, aveam anturaje greșite. Aici am fost foarte ocrotit. Nu pot să spun că atletismul este un sport din care se câștigă mult, dar pasiunea pe care o am pentru ceea ce fac este enormă” – Valentin Tănase, multiplu vicecampion național în probele de 100 și 200 metri. 

Din dragoste pentru atletism, tânărul concurează în 4 probe!

„Concurez la 100 m, 200 m, săritura în lungime și ștafetă 4x100m. Am ales să fac sprintul. Mi-a plăcut foarte mult. La fel și săritura în lungime, sunt o fire motrică, mă adaptez repede. Am făcut și decathlon, heptatlon”- Valentin Tănase, multiplu vicecampion național în probele de 100 și 200 metri. 

De multe ori, la concursuri, Valentin este pus să aleagă între două dintre probele care îi sunt la fel de dragi.

 „Sunt bun și la 200 metri și la lungime. De multe ori, cele două probe sunt în același timp și îmi este foarte dificil să concurez la amândouă” – Valentin Tănase, multiplu vicecampion național în probele de 100 și 200 metri.

A făcut în paralel atletism și fotbal

În probele de sprint, Valentin este rival cu bunul său prieten, Dani Rezmives, multiplu campion național la 100 și 60 metri.  

„Valentin este un băiat extraordinar și îi doresc să rămână pe locul 2. Când concurăm la viteză, păstrăm rivalitatea pe pistă, după redevenim prieteni” – Daniel Petre Rezmives, campion național în probele de 100 și 60 metri. 

Valentin nu a reușit până acum să îi ia lui Dani medalia de aur.

„De când m-am apucat de atletism, am câștigat 60 de medalii, dintre care în mare parte, locurile 2 și 3. La primul loc mi-a fost mai greu să ajung” – Valentin Tănase, multiplu vicecampion național în probele de 100 și 200 metri. 

În proba de ștafetă, băieții fac parte din aceeași echipă. Atletismul nu este singurul sport practicat de vicecampionul de la sprint!

 „Timp de doi ani am făcut în paralel și fotbal și atletism. Atletismul îl fac din pasiune. De fotbal m-am apucat din dorința de a-mi arăta că pot” – Valentin Tănase, multiplu vicecampion național în probele de 100 și 200 metri.

Pe Rezmives nu-l bate nimeni la 100 și 60 metri

Daniel Petre Rezmives a devenit în 14 ani de când s-a apucat de atletism cel mai bun sportivi din România în probele de 200 și 60 de metri. 

„M-am apucat de atletism fără să știu. Aveam 9 ani și profesorul de educație fizică era pasionat de acest sport și mi-a transmis și mie microbul. Am muncit extraordinar să ajung unde sunt acum. Probele de sprint necesită multe antrenamente de forță, viteză, sunt probe complexe”  – Daniel Petre Rezmives, campion național în probele de 100 și 60 metri. 

Campionul României de la 100 metri are și un vis. 

“Vreau să fiu ținut minte ca unul dintre cei mai buni atleți care a alergat vreodată în aceste probe scurte” – Daniel Petre Rezmives, campion național în probele de 100 și 60 metri.

Medaliile stau la loc de cinste

De când s-au apucat de atletism cei doi băieți au câștigat medaliile peste medalii. „Trofeele și medaliile stau la vedere. Așa îmi amintesc cât am muncit pentru fiecare dintre ele” – Daniel Petre Rezmives, campion național în probele de 100 și 60 metri. 

Dani este multiplu campion național în probele de 100 și 60 metri, vicecampion balcanic la 60 metri, de 3 ori vicecampion la 200 metri. De asemenea, atletul a ocupat locul 4 la Jocurile Francofone la 100 și 200 de metri. În proba de ștafetă, 4X100 metri, s-a clasat cu ștafeta României, unde este coleg cu Valentin, pe locul 4 la Campionatul European pe echipe de la Cluj și a câștigat medaliile de bronz la Campionatul Balcanic de la Craiova și la cel din Turcia de la Erzurum. 

Valentin este multiplu campion național în probele de 100 și 200 metri. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here